Det lå ikke i kortene, at vi skulle drive hotel på Bali
Historien om udlandsdanskerne, iværksætterne og hotelejerne Rikke og Ulrik Cordt Rasmussen begynder i en biograf på Fyn først i 1990’erne. Her stiftede de for første gang bekendtskab med Nordkaperen og eventyreren Troels Kløvedal.
Inspireret af Kløvedal
Troels Kløvedal har altid været en stor inspirationskilde i mit liv. Jeg har stadig ikke vænnet mig til tanken om, at han ikke er her mere.
Jeg husker tydeligt den aften i biografen for mange år siden, hvor jeg så ham og Nordkaperen for første gang. De smukke strande og den frie livsstil, fik mig til at tænke; Det må jeg også prøve, og det var egentlig hele grunden til, at vi tog ud på vores første jordomrejse, fortæller Rikke.
De to fynboer er vokset op i almindelige kernefamilier med camping og kør-selv-ferier og havde aldrig havde været uden for Europa, før de som 21-årige rejste ud i verden som rygsækrejsende. I dag driver de deres eget lille dykker hotel,Kubu Indah, på tiende år sideløbende med, at de sælger luksusvillaer på paradis-øen Bali.
Rygsæk og rejsefeber
Der har ikke været nogle vilde rejser eller en udpræget eventyrlyst i vores familier, før vi startede som Backpackers.
Det lå slet ikke i kortene under vores opvækst, at vi skulle rejse så meget rundt og ende med at slå os ned på den anden side af jordkloden.
Vi var igennem Thailand, Malaysia, Singapore, Australien, New Zealand, Fiji, USA, Brasilien, Venezuela og Dansk Vestindien, inden vi vendte hjem et år senere totalt mættede af oplevelser.
Dengang regnede de ikke, at de skulle ud igen lige med det sammen, men den berømte rejsefeber havde sat sig fast.
Da de havde afsluttet deres uddannelser som sosu-assistent og engros handels assistent, valgte de at pakke livet ned I flyttekasser og drage ud i verden som globetrottere.
De begyndte med at tage en dykkerinstruktør uddannelse på Rhodos. Derefter lå verden åben.
Hvornår kommer I hjem og får et rigtigt arbejde?
Vi kunne slet ikke finde os til rette i Danmark igen.
Derfor tog vi beslutningen om at rejse ud igen.
Da vi havde arbejdet som dykker instruktører I 2–3 år, var vi ved at være trætte af at høre folk sige til os;
Jamen, hvornår kommer I hjem og får jer et rigtigt arbejde. I kan da ikke bliver ved med at leve på den måde.
Vi overvejede selvfølgelig, om de havde ret og vendte hjem til Danmark et par gange. Hver gang, vi havde været hjemme i et par måneder, kunne vi mærke, at vi ikke længere følte, at vi hørte til i Danmark. Vi savnede det arbejdsliv, vi kunne have i udlandet.
Så svaret kom egentlig ret hurtigt;
Nej, vi skal ikke være i Danmark. Vi skal finde et sted ude i verden, hvor VI har det rart. Det er det vigtigste af alt.
Efter at have rejst verden rundt som dykkerinstruktører i en årrække, slog parret sig ned på Bali. Historien om, hvordan de byggede et dykkerresort op fra bunden i en lille fiskerlandsby, kan du læse her.
Vejret i Danmark er en faktor
Der er mange, der spørger os, hvorfor vi er draget ud.
For os er vejret i Danmark én af de største faktorer. Vi elsker klimaet og den tropiske måde at leve på her på Bali.
Du kan leve på samme måde mange andre steder i verden, men i alle de år, vi rejste rundt som dykkerinstruktører, manglede der altid noget.
Dét har vi fundet her.
Kulturen, det stolte folkefærd og hinduismen, som fylder så meget i dagligdagen. På Bali kan man leve et godt liv fyldt med positiv energi. Vi føler os hjemme her, og lever en tilværelse, som jeg er dybt taknemmelig for.
Her skal jeg ikke bekymre mig om rengøring, vasketøj eller madlavning.
Når det er sagt, så har vores beslutning om at slå os ned så langt væk fra Danmark en bagside. Vi har et meget tæt forhold til vores familie. Vi savner dem meget, og er i kontakt med dem mange gange i løbet af en helt almindelig uge herude. Heldigvis får vi ofte besøg hjemmefra.
Hvad giver dig energi i hverdagen?
At se min drøm om at få folk til at komme til Bali og slappe af i et stressfrit og smukt naturresort gå i opfyldelse.
Det er fantastisk at se, hvordan vores resort kan danne rammen om en god ferie for så mange mennesker.
Der er en tendens til, at flere og flere danskere har brug for at koble helt af, når de er på ferie. Det er netop vores koncept. Her er hverken natteliv, forlystelsesparker eller et hav af forskellige restauranter.
Vores gæster kan dykke. Nyde en spabehandling. Læse en bog. Eller bruge hele dagen på at lytte til bølgerne, der slår ind mod kysten.
Jeg kan se, hvor stressede vores gæster er, når de tjekker ind på resortet. Når jeg taler med dem tre dage senere, kan jeg se, at de er afslappede og har fundet sig selv igen.
Vi er som mennesker ikke ret gode til at lytte til de signaler, vores kroppe sender os. Derfor er det så fedt at se vores gæster finde roen igen her hos os.
Vil inspirere andre til at gå efter drømmen
Rikke har også selv fundet en dyb indre ro på Bali.
Jeg håber, at vores historie kan inspirere andre ligesom Troels Kløvedal i sin tid inspirerede os.
Jeg husker tydeligt, da jeg i 1999 mødte ham til et foredrag og fik mulighed for at fortælle ham, hvad han egentligt havde sat i gang i vores liv.
Vi grinte lidt af det.
Han sagde, at det var dejligt at han kunne hjælpe andre med at komme ud i verden og opleve og udvide deres horisont. Han fortalte også, at han følte sig meget fri, når han var ude.
Jeg kan huske, at jeg svarede, at det gjorde jeg også, men at jeg til tider kunne blive så mættet af vores oplevelser, at det først satte sig rigtigt fast efter et stykke tid.
I dag forstår jeg, hvad han mente. Jeg har en ro, som jeg ikke havde tidligere, og føler mig fri og åben over for nye eventyr.