10 vilde hotel-oplevelser i Asien

23. marts 2021 0 Af Bettina Sønderskov

 

Lankayan Island Resort, Borneo

Når nogen spørg­er børnene, hvor de helst vil bo af alle de sted­er, de har været i deres liv, svar­er de altid:

Lankayan Island.

Den ulti­ma­tive bounty‑ø i Zulu-havet har i den grad vun­det deres hjerter,

Meeen mon ikke de alligev­el ville få lidt ø‑kuller, hvis de skulle bo her i flere år.

Det tager et kvarter at gå hele vejen rundt om øen, som både har sin egen lille mil­itær-base, radarsta­tion og et skildpadde-udrugningscenter.

Lankayan Island er det vildeste ø‑paradis, hvor børnene prøvede at dykke i havet og at sætte skild­pad­de­unger ud i havet for første gang.

Kinabatangan Wetlands Resort, Borneo

Jun­glere­sort på Bor­neo med lemur­er i træerne, vildsvin uden for vin­duet.  Fan­tastiske guid­ede båd­ture, hvor vi så vilde orang­utanger , krokodiller, slanger, hun­dred­vis af aber og ildfluekolonier.

Vi købte også gigan­tiske flo­drejer i en lille fisker­lands­by, som blev tilberedt hjemme i fælleshuset på det smukke hotel.

Kin­abatan­gan Wet­lands Resort er opført på et net af lange træbroer midt i junglen.

Kubu Indah Resort, Bali 

Danske­jet dykker-resort 3–4 timers kørsel fra lufthav­nen i Denpasar.

Vi boede i den lækreste vil­la (Min ingeniør-mand var ret pjat­tet med kvaliteten af byg­geri­et) med egen pool og den smukkeste udsigt til havet og vulka­nen Gunung Agung.

Langt væk fra alt­ing og midt i den vildeste natur. Læs mere om Kubu Indah her og få tips til vilde natur­o­plevelser på min­dre tur­ist­ede sted­er på Bali her

Villa Rosa, Cebu, Fillipinerne 

End­nu et lille hotel in the mid­dle of nowhere.

Det her hotel må være det mind­ste, vi end­nu har boet på. Der var tre værelser på det tyske­jede hotel, som havde fået så van­vit­tigt gode anmeldelser på Tri­pad­vi­sor, at man skulle tro, det var løgn.

Det var det ikke.

Den tyske kvin­de, som ejer det, blev træt af at arbe­jde for store hotelkæder og købte for nogle år tilbage et stykke reg­n­skov ned til van­det i et af de mindst tur­ist­ede områder på øen. Her opførte hun en kopi af en ital­ien­sk vil­la, som hun havde forels­ket sig i. Resul­tatet er et sjovt mix af tysk indret­ning og ordenssans, ital­ien­sk udseende og den vildeste ekso­tiske have med egen pool og man­gotræer, hvor en del af mor­gen­maden blev plukket direk­te fra træerne. Man­go er blandt Cebus største eksportvarer.

Hotel­let lig­ger under en halv times kørsel fra Oslob, hvor vi svømmede med hval­ha­jer. Rimelig vild oplevelse.

 

Flydende hotel, Halong Bay, Vietnam

Anderledes hotelo­plevelse med Sails of Indo­chine på vores eget lille træskib i Viet­nams Unesco-fred­ede Halong Bay. Ingen unød­vendig luk­sus, men vi havde alt hvad vi havde brug for ombord på båden i de tre dage, vi opholdt os der. Vi fik frisk­fanget fisk og skaldyr mor­gen, mid­dag og aften tilberedt af vores egen kok, som også lavede majs­pan­dek­ager til børnene til morgenmad.

Om afte­nen blev der redt op til os på dækket under stjern­erne. Så smukt.

 

Edgewater, Puerto Galera, Filippinerne 

Totalt yndlingsst­ed kun 45 min­ut­ter fra Mani­la havn med Air Juan — vores første (og forhåbentlig ikke sid­ste) tur med et vandfly.

Efter den smukkeste fly­ve­tur, land­ede vi i en lille bugt, hvor vores kuf­fer­t­er blev båret fra fly­et og over i en lille båd, som sejlede os direk­te til Edge­wa­ter… et lille hotel med plads til max 20 gæster. Hotel­let bliv­er drevet af to mega rare canadiere Poul og Richard, som forelskede sig i den tidligere pri­vat­bolig, som bogstaveligt talt lig­ger på kan­ten af van­det i en smuk og fre­delig bugt. Det mest vari­erede menu-kort med van­vit­tigt god mad og den vildeste og meget per­son­lige service.

Alt foregår på vil­laens kæm­peterasse, hvor der er pool, bar og restau­rant med udsigt ud over det smaragdgrønne vand.

Vi lejede blandt andet vores egen jeep­ney — (loka­log meget far­vestrålende trans­port­form) og kørte rundt på den smukke ø.  For et par hun­drede kro­ner om dagen kunne vi også leje vores helt egen båd, som fragt­ede os direk­te fra hotel­let og rundt til de bed­ste strande og snorkelsteder.

Brickyard, Mutianyu, Den Store Mur, Kina

Smukt og stil­fuldt hotel ved Den Store Mur i Kina — opført af en amerikan­er, som har for­van­dlet en del af den søvnige lands­by til et smukt hotel med en række tilhørende huse i landsbyen.

Super fed indret­ningsstil. Store panora­mavin­duer med udsigt til muren og god mad. Det unuikke hotel har haft besøg af en hel del promi­nente gæster som Metal­li­ca og Netay­nahu og pris­niveauet er til den gode side, men det er jo ikke hver dag, man  rejs­er til den store mur ;-). 

Berjaya Resort, Langkawi 

Stort resort med hyt­ter opført på meter­hø­je bjælk­er i den smukkeste jun­gle med wildlife over­alt. Så meget, at man blev advaret om at holde ter­rassedøren lukket. Ellers kunne aberne godt finde på at gå i mini-baren og forsyne sig selv. Super lækkert sted, hvor vi fejrede jul i 2017 sam­men med børnenes far­mor, som vi sam­lede op i Singapore.

Det er nemt og bil­ligt at fly­ve direk­te fra Sin­ga­pore til Langkawi med Air Asia.

 

Marina Bay Sands, Singapore

Børnenes jule­gave i 2107 bestod af en over­nat­ning på dette ikoniske og 6‑stjernede super­luk­sus hotel i Sin­ga­pore. Helt klart den vildeste pool, jeg nogensinde har badet i. Totalt sur­re­al­is­tisk oplevelse at se ud over byen fra 57.etage på Mari­na Bay Sands Sky Park. Gad vide, hvor mange self­i­er, der bliv­er taget i den pool om dagen?

Toplækker brunch på den amerikanske miche­lin-kok David Myers mor­gen­mads-restau­rant Adrift, og så smut­tede vi ellers ligeså stille videre til et hotel i en lidt anden prisklasse efter et ufor­glem­meligt døgn i luk­sus omgivet af sten­rige asi­atere og russere.

China World Summit Wing, Beijing

Vores favorit blandt de mange store 5‑stjernede hoteller i Beijing.

De smukkeste værelser med store væg­ma­lerier af Den Store Mur og panora­maudsigt ud over den kine­siske hov­ed­stad. Sub­lim mor­gen­mad i restau­ran­ten på 79. etage og lækker infin­i­ty­pool og spaom­råde på 78. etage.

Hvis du er på udkig efter luk­sus til en overkom­melig pris i Bei­jing kan Leg­en­dale Hotel også anbe­fales. Kæm­pe­store værelser med plads til hele fam­i­lien og rimelig vild barok-agtig stil — måske lidt over­drevet og meget langt fra den min­i­mal­is­tiske skan­di­naviske stil, men hey — vi er jo i Kina.

  • Efter en lang dag i Bei­jings gad­er og met­ro­sta­tion­er er det rart at komme hjem til sådan et hotelværelse