Top 3 — Den Store Mur i Kina

Top 3 — Den Store Mur i Kina

Jeg tror aldrig, jeg bliv­er træt af vores ture til den Kine­siske mur med eller uden gæster fra Dan­mark. Det byg­geri er så van­vit­tigt, storslået og lækkert at gå tur på, at det står øverst på min liste over, hvad man SKAL opleve her i Kina. Indtil videre har vi oplevet muren i forår, som­mer og efterår. Vidt forskel­lige oplevelser og lige fan­tastisk hver gang. Nu man­gler vi bare at se muren dækket i sne.

Her er de tre bed­ste sted­er, vi er kørt til med vores chauf­før indtil nu

1. Mutianyu  — Børne- og ældrevenlig

3–4 timers kørsel fra Tian­jin, 1,5 ‑2 timer fra Beijing.

Mutianyu er min favorit, for­di den del af muren er så nem og sjov at få adgang til. Hvis man er af sted med små ( eller store dovne) børn og/eller ældre men­nesker kan det anbe­fales at tage kabel­ba­nen op på muren. Her­fra kan man gå et stykke på den ren­overede mur — omkring en time — hen til et sted, hvor­fra man både kan køre med bob­slæde ned af bjer­get eller tage en skilift ned. Genialt, når man er flere gen­er­a­tioner af sted.

Bil­let­ter til muren, kælk, kabel­bane og skilift købes på forhånd i et småkao­tisk butiks­cen­ter læn­gere nede af bjer­get. De gange, vi har været ved Mutianyu, har vi boet på et fan­tastisk hotel med gratis shut­tle­bus først til bil­let-cen­tret og derefter til muren.

Kom på en foto­tur til Mutianyu her

Læs mere om Mutianyu her

  1. 2. Huangyaguan — Fre­delig og udfor­drende del af muren

1,5–2 timers kørsel fra Tian­jin, 1,5–2 timer fra Beijing. 

Denne del af muren er kun delvist ren­overet og kan være udfor­drende med smalle, små trap­per og løse sten, men hold nu kæft, hvor er der smukt og fre­deligt. Vi var der på en efterårs­dag i okto­ber, hvor det smukke efterårs­land­skab var omgivet af lavthæn­gende sky­er. Mys­tisk, smukt og fred­fyldt land­skab og der var ikke ret mange men­nesker på  muren, så vi havde det næsten for os selv. Man kan blive kørt til et sted på muren, hvor­fra man kan gå hen til et stort kloster, som man går igen­nem på vejen ned fra muren. Her er der en stor park­er­ingsplads, hvor man kan bede sin chauf­før om at blive afhen­tet. Gåturen tager 1,5 — 2 timer.

Kom på en foto­tur til Huangyaguan her

Læs mere om Huangyaguan her

 

3. Simatai — Kinas Venedig ved muren

4 timers kørsel fra Tian­jin, 2 timers kørsel fra Beijing

Ved Simatai-delen af den store mur, har kine­serne for ikke så længe siden bygget en kopi af en de berømte kine­siske water­towns. Gubei. Det vil sige, at det hele er totalt fake, men super­lækkert alligev­el. Jeg har kun været der en gang. På den kold­este og mest reg­n­fulde dag i foråret over­hovedet, så billed­erne der­fra yder måske ikke stedet den største ret­færdighed. Jeg var sam­men med en flok andre damer til 5 kilo­me­ters løb på muren og efter­føl­gende musik­fes­ti­val i Gubei Town. Byen har nem­lig den fedeste udendørs scene med ver­dens måske mest spek­takulære udsigt til den om afte­nen oplyste mur, som man også kan bestige om afte­nen her.  Man kan sejle rundt i kanalerne, og de smalle brostens­be­lagte gad­er er fyldt med lækre brugskun­st­bu­tikker, restau­ran­ter, cafeer og bou­tique-hoteller, og vi skal helt klart tilbage og udforske den del af muren noget mere. Jeg er sikker på, at børnene vil elske en week­end­tur her­til, for der er både mass­er af sted­er med vestlig mad. Mine børn er meget kon­ser­v­a­tive hvad angår asi­atisk mad, så den kan være en udfor­dring til tider, og der­for er det fedt, at der også find­es sted­er som Gubei.

Læs mere om Simatai her

Kom på foto­tur til Gubei/ Simatai her