Beijing med børn
- Kinas hovedstad Beijing kan være en hektisk og meget trættende oplevelse for børn, så jeg tilføjer lidt børne-luksus hist og pist og en del bestikkelse i form af cafebesøg, søde sager og souvenirs, for at de ikke skal gå kolde i kinesisk kultur, menneskemylder og trafikkaos.
Her får I nogle af mine erfaringer med børn i Beijing. Listen vil løbende blive opdateret.
1. Den Forbudte By og Den Himmelske Freds Plads
Hele familien har kun været i Den Forbudte By sammen en enkelt gang.
Efter den dag nedlagde børnene veto mod nogensinde at komme igen, og de er ret skeptiske hver gang, vi nævner muligheden for besøg i andre templer.
720.000 kvadratmeter tempelområde med 800 bygninger og 9999 værelser er en stor mundfuld, og når der tilmed altid er sort af mennesker og man skal løbe i hælene på en guide, der snakker om kejsere, Qing, Ming og konkubiner på gebrokkent engelsk, bliver det meget hurtigt for meget.
Og det gjorde det så.
Find en børnevenlig guide. Her kan jeg varmt anbefale Lars fra Beijing Postcards . Han er dansker og har nørdet med Beijings historie i årevis. Vi har allerede været på tur med ham i Hutongerne, og det var en kæmpesucces. Både børn og voksne var godt underholdt hele vejen igennem.
2. Hutongerne
Beijings oprindelige boligområder — er et fedt sted at gå på opdagelse med børn. Der er masser af spændende og mere eller mindre flippede butikker med lokal brugskunst, sjove souvenirs, caféer, gadehandlere og et miks af nyt og trendy og gammelt og totalt faldefærdigt, som gør at sådan en tur aldrig er kedelig. I hutong- området ved Schichahai Lake kan man sejle på søerne eller hyre en rickshaw, som kan tage hele familien med på guidet tur. Man kan også prøve at spise hos en lokal kinesisk familie i deres hutong.
3. Lamatemplet Yonghegong
Et smukt, overskueligt og hyggeligt tibetansk tempel, som er beboet af munke og også har haft besøg af Dalai Lama. Her bliver der bliver brændt vanvittige mængder røgelse af hver dag. Østens mystik hænger tykt henover hele området. Her kan vi stadig lokke børnene med hen og lige overfor templet ligger der et lækkert hutong-område med cafeer, små hoteller og provokunst-butikker osv.
4. Opgradering på hoteller
Når man er i Beijing med (og uden) børn har man brug for at kunne trække sig tilbage fra det hektiske liv og slappe helt af engang imellem. Derfor har vi boet ret fint derinde. I foråret på det superhyggelige Red Wall Garden Hotel med gårdhave, blomstrende kirsebærtræer og venligt personale, som bl.a. arrangerede te-smagning for børnene, imens de voksne spiste aftensmad. I efteråret boede vi på Shangrila China World Summit med infinity pool på 78. etage- og den vildeste udsigt fra vores hotelværelse på 64. etage. Det kan sådan nogle børn…og voksne godt lide.
5. Hurtigtoget
Kina har nogle pænt hurtige lyntog. Det tager fx kun 25 minutter at tage toget fra Tianjin til Beijing. En strækning på omkring 130 km/t. Børnene elsker den tur. Selvom der bliver lagt en del ekstra tid oveni, når man så skal med metroen videre til sit hotel i Beijing og at det også tager tid for os at komme hen til togstationen i Tianjin, så tager det i børnenes hoveder kun 25 minutter. Børn og lyntog i Kina er en rigtig god kombi.