Reality-iværksætter: Jeg har haft lyst til at hoppe i havnen mange gange
Da den ambitiøse, unge journalistspire Jeanet Rosenkjær Horstmann blev sat til at skrive om reality-stjernerne De Unge Mødre i sin praktiktid på Ekstra Bladet, blev hun en anelse desillusioneret.
Den unge fynbo havde indtil da set en lysende fremtid som sportsjournalist eller seriøs krimi-reporter for sig. At agere babysitter for hverdags-kendisserne fra tv var ikke en del af hendes karriereplan.
Hvis nogen dengang havde fortalt hende, at hun få år senere ville ende som chefredaktør og stifter af nyhedssitet Realityportalen.dk og blive indstillet til Ivækst-prisen som årets kvindelige iværksætter i 2014, ville hun sikkert have grint højt og længe.
Men på Ekstra Bladet erfarede Jeanet hurtigt, at hendes historier var nogle af de mest læste på nettet, og så begyndte idéen om at lave et helt nyt nyhedssite om reality-stjernernes liv at spire.
- Man kunne bruge flere dage på at jagte et citat fra en politiker eller en filmstjerne. Sådan var det ikke med reality-stjernerne. De vendte altid hurtigt tilbage og var meget samarbejdsvillige. Mange af dem har jo en åbenlys interesse i at blive omtalt så meget som muligt.
Da Jeanet vendte tilbage til journalistuddannelsen på SDU besluttede hun sig hurtigt for at droppe gruppearbejdet og gå solo under specialeskrivningen.
Hun ville udvikle et nyhedssite baseret på realitystof, men ingen af de andre i gruppen troede ligeså meget på idéen, som hende.
- Jeg har aldrig tvivlet på min idé, men hvor kunne det have været fedt at have nogen med fra starten, som forstod mig og brændte ligeså meget for det som mig. Jeg har mødt muren 7 millioner gange, haft lyst til at hoppe i havnen og følt mig sindssygt ensom. Mit råd til andre, som drømmer om at starte noget op selv er derfor; Find nogen, som forstår dig og er i samme situation, som du kan ringe til og mødes med. Hvis du læsser det hele af på familien og kæresten, bliver de sindssyge, for de kan ikke forstå det.
Da Jeanet præsenterede sit eksamensprojekt for, proklamerede censor, at hun selv ville starte et realitysite op, hvis Jeanet ikke gjorde alvor af sin idé.
- Nej, det gør du ikke, for det gør jeg, sagde Jeanet.
Hun cyklede hjem, satte sig foran computeren og begyndte at lede efter et web-bureau, som kunne hjælpe hende med at gøre eksamensprojektet til virkelighed.
- Jeg har altid været lidt naiv, så jeg forestillede mig, at vi kunne have sitet i luften på en uge. Ha, ha. Der gik et halvt år, før vi var klar, siger Jeanet.
Sitet gik i luften i maj 2012 og når Jeanet i dag tænker tilbage på opstartsfasen, forstår hun ikke, at hun kunne holde det ud.
- Det var en frygtelig tid. Jeg arbejdede konstant. Det var ikke fedt, men troen på idéen holdt mig kørende.
Siden har stifterne af Trendsales købt sig ind i sitet, så der er blevet råd til lønnede medarbejdere og en lidt mere normal hverdag for den unge journalist, som nu kan kalde sig chefredaktør.
Som journalist i en branche med forholdsvis høj arbejdsløshed synes jeg, at Jeanets historie er et vidnesbyrd om, at det faktisk kan lade sig gøre at skabe sit eget drømmejob, hvis man fokuserer på muligheder — hvor alternative og grænseoverskridende de end måtte være — fremfor begrænsninger i vores pressede branche.
Derfor synes jeg, at Jeanet har gjort sig fortjent til titlen som Verdenskvinde nummer 21.
Synes du også at Jeanet har fortjent prisen som årets kvindelige iværksætter, så kan du stemme på hende her
Og du kan finde realityportalen her