Hvorfor verdenskvinde

Hvorfor verdenskvinde

Du spekulerer måske på, hvor­for min blog hed­der verdenskvinde.dk. Det gør den for­di ordet ver­den­skvin­de var et ord, der poppede op i mit hov­ed, da jeg i 2013 skrev et brev til mig selv om, hvilket liv jeg ville leve om 10 år.


Jeg vil gerne være sådan lidt mere  ver­den­skvin­de-agtig”


Jeg aner ikke, hvor­dan og hvornår det ord er kom­met ind i min bev­id­s­thed.

Fak­tisk eksis­ter­er begre­bet ver­den­skvin­de slet ikke på papiret.

Slår man op i en ord­bog, kan man kunne finde beskriv­elser af ordet ver­dens­mand. Han er sådan et ele­gant klædt væsen, som ved meget om livet. Og så må en ver­den­skvin­de jo være .…

5 Replies to “Hvorfor verdenskvinde”

 1. Hvor­for skal alt­ing han­dle om kar­riere?
  Kan en ver­den­skvin­de ikke også være en som er nys­ger­rig på ver­den, andre kul­tur­er og land­sk­aber?
  — en som elsker at leve og opleve livet og de forskel­lige måder at leve det på rundt omkring i ver­den.
  Måske en kvin­de som har rejst meget og for eksem­pel boet i forskel­lige lande — ikke nød­vendigvig med job­bet, men for­di ver­den er deres pas­sion.

  Selv er jeg facineret af ver­den — netop for­di der er en hel ver­den og uen­delige mulighed­er for at opleve, udforske og gå på even­tyr. Jeg ved ikke om jeg ville beteg­ne mig selv som ver­den­skvin­de, men jeg er da ihvert­fald en kvin­de som har oplevet mange dele af ver­den.

  Jeg håber du kan bruge dette lille indspark til et udvidet syn af en ver­den­skvin­de.

  Super fan­tastisk, spæn­dende og inspir­erende blog — hvilken god ide!

  God dag
  Katrine

  1. Hej Katrine Tusind tak for dit indspark. Jeg er fuld­stændig enig med dig i, at en ver­den­skvin­de er og kan være så meget andet end et kar­ri­ere­men­neske. Fak­tisk er navnet til min blog inspir­eret af et fremtids­brev til mig selv, hvor jeg skulle beskrive mit drøm­me­liv om ti år. Her skrev jeg, at jeg ville være en ver­den­skvin­de med et frit og spæn­dende liv — rejse ver­den rundt med min fam­i­lie og arbe­jde med ting, der giv­er mening for mig og gør mig glad. Kort tid efter beslut­tede jeg mig for at for­lade mit løn­mod­tager­job og blive free­lancer. Jeg havde lyst til ( og brug for) at møde og skrive om andre kvin­der, som også gik efter drøm­men. Det første der faldt mig ind, var at jeg skulle lave en blog om iværk­sæt­terkvin­der, for­di jeg er fascineret af deres mod, opti­misme og selvin­d­sigt. Og hvor har jeg bare hørt mange fan­tastiske og inspir­erende his­to­ri­er siden. MEN nej, i min ver­den behøver man ikke være iværk­sæt­ter eller kar­ri­ere­men­neske i tra­di­tionel for­stand for at være “ver­den­skvin­de.” Du lyder eksem­pelvis ret ver­den­skvin­de-agtig og jeg er nys­ger­rig efter at høre mere, så jeg skriv­er lige til dig næste gang, jeg skal til hov­ed­staden 🙂

 2. Fan­tatisk navn. Gid jeg selv havde fun­det på det og købt det. I øvrigt meget inspir­erende læs­ning. Er du stadig i Kina?

  1. Hej Vibeke
   Tusind tak for de ven­lige ord 🙂 Ja, jeg er stadig i Kina og har godt nok ikke været aktiv på bloggen her i lang tid, men til juni fly­t­ter vi tilbage til Dan­mark, og jeg kan mærke, at det beg­y­n­der at kri­ble i fin­grene efter at komme i gang igen. DK er rykket tæt­tere på, selvom vi stadig er 9000 kilo­me­ter væk og jeg glæder mig ustyrligt til at komme i gang med at skrive artik­ler igen efter godt to år som husmor/kinesisk studerende/ rejsear­rangør ( Selvom det nu også er en alde­les udmær­ket og totalt priv­i­legeret måde at leve på :-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *