Cambodia — Off-road eventyr på quadbikes

End­nu en oplevelse fra vores top 10 liste over de mest specielle oplevelser, vi har haft på vores rejs­er i Asien. 8 timers Quad­bike-tur på de støvede, røde veje omkring Siem Reap.

En guide for­t­alte mig, at kun 10 pro­cent af Cam­bo­dias veje er asfal­terede. Det skyldes blandt andet Cam­bo­dias for­færdeligt triste forhis­to­rie, som man på mange måder stadig bliv­er min­det om, når man rejs­er rundt i et af Sydøst-Asiens mindst udviklede lande.

Vi syntes, at børnene var for små til at høre hele his­to­rien om folke­mordet i Cam­bo­dia, så de fik kun brud­stykker af den. Vi gik i første omgang uden om Phnom Penh og killing fields og tilbragte i stedet en hel uge i Siem Reap. Det fortrød vi ikke, for området har så meget mere at byde på end besøg i det ver­dens­berømte Angkor Wat tem­pelkom­pleks.

Vi brugte fx en hel dag bag rat­tet på to firhjulede motor­cyk­ler sam­men med en guide, som viste os, hvor­dan det daglige liv leves i Cam­bo­dia. Vi drønede rundt imellem ældgam­le land­brugskøretø­jer, tem­pler med messende munke, banan­palmer, man­gotræer, tem­pel­ru­in­er og gigan­tiske markom­råder, som kun bliv­er dyr­ket i de måned­er, hvor søen Ton­le Sap er på sit laveste og efter­lad­er mange hek­tar tør­lagt søbund.

Børnene elskede virke­lig turen, som også inklud­erede et besøg på en kæm­pestor vild krokodille-farm . Selvom de egentlig ikke er gam­le nok til selv at køre, spurgte guiden ret hur­tigt, om de havde lyst til at prøve, så vi skift­edes til at sid­de bag rat­tet og havde den fedeste dag.

Se billed­erne fra vores off-road even­tyr neden­for og læs mere om de forskel­lige mulighed­er for at booke en lig­nende tur her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *