Tør du det?

Da jeg for­t­alte min mor, at jeg havde sagt mit faste job op for at etablere min egen free­lance­virk­somhed, spurgte hun;

Tør du det?

Ja, svarede jeg, imens jeg tænk­te; Nej, sgu da.

Jeg får åndenød, når jeg tænker på, hvor lidt jeg aner om skat, moms, for­ret­ning­sud­vikling og kun­sten at sælge mig selv.

Kan jeg mon lære alt det?

Var jeg lidt for naiv den dag, jeg traf beslut­nin­gen om at for­lade mit faste job og sikker­hed­snet­tet til fordel for fri­he­den og en tilværelse som free­lance­jour­nal­ist i en ben­hård branche? Jeg kender af gode grunde ikke svaret på alle de spørgsmål, som lige nu kværn­er rundt i mit hov­ed, imens jeg forsøger at få afs­lut­tet tin­gene på min nuværende arbe­jd­splads på en ordentlig måde.

Men jeg har en plan.

Jeg er god til at stille spørgsmål og finde svar. Det har jeg lært som jour­nal­ist.

Og den evne skal jeg bruge til finde ud af, hvor­dan jeg bliv­er iværk­sæt­ter, virk­somhed­se­jer og sæl­ger med spe­ciale i his­to­ri­er om iværk­sæt­teri.

Ifølge en analyse lavet af akademik­ernes fag­foren­ing ASE drøm­mer 22,5 pro­cent af danskerne om at etablere deres egen virk­somhed. Sam­tidig er antallet af nye iværk­sæt­tere er styrt­dykket under krisen.

Hvor­dan hænger det sam­men?

Jeg tror, at min mors spørgsmål; Tør du godt det? Rum­mer fork­larin­gen på, hvor­for så mange drøm­mer om at etablere deres egen virk­somhed, uden nogensinde at gøre alvor af det.

Det er en skam. Både for sam­fun­det og de mange men­nesker, som aldrig find­er ud af, om de kunne have fået et mere menings­fyldt arbe­jd­sliv ved at gøre drømme til virke­lighed.

Min mis­sion med bloggen verdenskvinde.dk er at dele alle de erfaringer, gode råd og inspi­ra­tionskilder, som jeg møder på min vej med mine læsere. Jeg håber, at I vil tage godt imod mit forsøg på at sætte især kvin­delige iværk­sæt­tere på dag­sor­de­nen i Dan­mark.

5 thoughts on “Tør du det?

  1. Hej Bet­ti­na. Jeg står i nøjagtig samme sit­u­a­tion som dig. Jeg har sagt mit faste, gode og trygge job op, for at følge drøm­men om at blive selvstændig grafisk design­er. Det er vildt! Nogle dage er jeg fuld­stændig glad og stolt over min beslut­ning – andre dage tænker jeg bare “hvad har du gang i?!”.

    1. Min besked var lidt for lang, så du får lige slut­nin­gen her: Heldigvis er der flest af de første slags dage 🙂 Jeg glæder mig til at læse dine his­to­ri­er! Kh. Maria Ref­s­gaard, Krims Stu­dio

    2. Ha, ha ja. Der er lagt i kakkelov­nen til en tid med en hel del op- og ned­ture. Mon ikke man bliv­er hærdet af dem i læng­den :-). Det lyder spæn­dende med din nye biks..Held og lykke med det KH Bet­ti­na

  2. Kære iværk­sæt­terkvin­der. Jeg har om 2 uger været iværk­sæt­ter i et år. I skal ikke tøve et øje­b­lik og I skal ikke sætte jeres lys under en skæppe. Det er skønt selv at definere kvaliteten af sit arbe­jde, og det er ikke raketv­i­den­skab at starte op. Go girls!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *